Blog

Kategórie
 
 
 
 
 

Ak máte záhradu, viete, že ani meter štvorcový na nej nie je zadarmo. Teraz celkom nemáme na mysli nákupnú cenu, aj keď tá samozrejme rastie v mnohých regiónoch do závratných výšin. Hovoríme skôr o tom, že aby záhrada dobre vyzerala, musíte sa o ňu neustále starať. A k základnej starostlivosti o záhradu patrí hlavne pravidelné kosenie trávy. Časť pozemku síce môžete pokojne vyhradiť pre včely či potreby ďalšieho hmyzu

 

Záhradné jazierko je krásna vec, ktorá si však vyžaduje pravidelnú starostlivosť. V opačnom prípade nám poľahky môže priniesť viac starostí ako potešenia. Častou príčinou týchto starostí sú riasy, o ktorých sa veľa hovorí, lebo sú z prejavov problémov s jazierkom najviac viditeľné.

 

Čo robiť, ak sa platba online nepodarila? Vybrali ste platbu vopred cez platobnú bránu Besteron, ale platbu sa nepodarilo dokončiť? Nevadí, netreba robiť novú objednávku. K svojej objednávke sa môžete dostať kliknutím na zelené tlačidlo v pätičke emailu, ktorým sme Vám objednávku potvrdili.

 

Prvou voľbou v čase šíriaceho sa vírusu by mala byť platba online - rýchly a bezpečný spôsob platby. Náš eshop používa platobnú bránu Besteron. V rámci tejto brány je možné platiť online platobnou kartou alebo bankovým tlačidlom. Platba kartou je najrýchlejší a najbezpečnejší spôsob platby a vo svete je to štandardom online nakupovania.

 

Začiatok jarnej sezóny prináša pre majiteľov záhradných jazierok aj práce spojené s odzimovaním a spúšťaním filtrácie. Prinášame stručný návod ako spustiť filtráciu a aplikovať štartovacie baktérie.

 

Aplikácia technológie SCD Probiotics® predstavuje na Slovensku prvé skutočné riešenie problematiky spracovania odpadových vôd v komunálnej ČOV a využitia kalu ako cenného zdroja organických živín.

 

Čistenie odpadových vôd je proces odstraňovania znečisťujúcich látok z odpadových vôd. Aby sa odstránili fyzikálne, chemické a biologické nečistoty, používajú sa fyzikálne, chemické a biologické procesy.

 

Na našom eShope môžete nájsť ekologické prípravky do jazierka proti riasam na báze baktérii - SCD Pond. V nasledujúcom článku si prečítajte, prečo je použitie baktérii v jazierku lepšie a ekonomickejšie, ako bežná jazierková chémia proti riasam.

 

Správne zvolené rastliny do jazierka sú základným predpokladom pekného a čistého jazierka. Ich úlohou je nielen dotvárať celkový vzhľad jazierka, ale aj spotrebúvať nadmerné živiny rozpustené vo vode a samozrejme, okysličovať vodu.

 

Naši zákazníci sa nás často pýtajú na filtre do záhradných jazierok. Kedže žiadne nepredávame, radi by sme aspoň pomohli tým, ktorým sa nelení a radi by si zhotovili filter do jazierka sami pekne podomácky.

 

Ľudské telo je domovom viac ako 2 kg baktérií, ktorých je spolu viac ako všetkých buniek nášho tela. Rôzne kmene obývajú prakticky všetky vonkajšie a vnútorné časti nášho tela. Niektoré z nich môžu spôsobiť vážne ochorenia, ale väčšina z nich sú „dobré“ baktérie, ktoré sú nevyhnutné pre riadne fungovanie nášho tela.

 

Institute for Vibrant Living® nedávno uverejnil štúdiu, ktorá ukazuje, ako príjimanie probiotík a tráviacich enzýmov zlepšuje imunitu človeka hlavne pred nastávajúcim chrípkovým obdobím.

 

Určite mnohým z vás po rozruchu okolo E.coli v Nemecku zkrsla  obava, čím sa teda dá táto baktéria liečiť, keď už proti nej nezaberajú hlavné skupiny antibiotík.  Čo je teda možné robiť či už počas liečby, ale ešte lepšie počas prevencie, vysvetľuje MVDr. Alojz Bomba, DrSc. z Ústavu experimentálnej medicíny Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach.

 

Návod ako začať s domácim (kuchynským) kompostovaním.

 

Bokashi kompostovanie je metóda na rýchly rozklad organickej hmoty a odpadu. Na rozdiel od bežného konvenčného kompostovania sa pri tom používaju probiotické kultúry SCD Probiotics™, ktoré sa v podobe Bokashi pridávajú do domáceho kompostera spolu s kuchynským odpadom.

 

Kuchynské kompostovanie je vynikajúci spôsob recyklovania kuchynského odpadu. Tu je niekoľko výhod, prečo je náš systém Bokashi a SCD Domáci komposter najlepším riešením pre vás.

 

V nasledujúcom článku uvádzame odpoveď na jednu z najčastejších otázok našich zákazníkov, a síce proti akým chorobám je možné naše baktérie použiť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia