Kde si môžem prípravky SCD zakúpiť?

Osobné odbery:

Pre zákazníkov z okolia Nitry a Bratislavy ponúkame možnosť osobného odberu všetkých produktov z eShopu.
NITRA: Osobný odber je možný na základe telefonickej dohody, volajte 0948 012 999.

BRATISLAVA - objednajte v eShope a vyznačte spôsob dopravy Bratislava. Sklad sa nachádza v Ivanke pri Dunaji.

 


Obchody:

Nitra a okolie:

Volajte 0948 012 999

Bratislava:

ABC ZÁHRADA
Pekná cesta 3
Bratislava - Rača

Nové Zámky:

NOVA GARDEN
Nitrianska 88
Nové Zámky

Šaľa:

Záhradné centrum TÓTH GARDEN
Nitrianska 1205
Močenok

Želiezovce:

Gardenflo - okrasné záhradníctvo
Svodov 112
Želiezovce

Krupina (Zvolen, Banská Štiavnica)

Stavebniny DADO
oddelenie: Farby, laky, drogéria
Osloboditeľov 17
Krupina

Orava

ELITCargo, s.r.o.
132
Oravský Podzámok
vyvoz-zumpy.sk/


Milí zákazníci, ak ste tu nenašli obľúbenú predajňu vo Vašom okolí, budeme radi, ak sa na naše prípravky budete u nich dopytovať. Zatiaľ využite náš eShop.

Vážený obchodný partner, naša spoločnosť je exkluzívnym distribútorom všetkých prípravkov v tomto eShope. Stále rozširujeme sieť maloobchodných predajní s ponukou našich prípravkov. Ozvite sa a buďte exkluzívnym dodávateľom vo Vašom regióne!

Tešíme sa na spoluprácu.

Čo sú to efektívne mikroorganizmy?

Efektívne mikroorganizmy (EM) je v zahraničí zaužívaný názov pre patentovanú zmes živých anaeróbnych mikroorganizmov pôsobiacich fermentačne. Základy aplikovanej vedy položil japonský vedec Dr. Teruo Higa, ktorý našiel uplatnenie tejto probiotickej (slúžiacej životu) technológie v rôznych oblastiach ľudskej činnosti - predovšetkým v poľnohospodárstve, živočíšnej výrobe, čistení odpadových vôd, bioremediácii a likvidovaní následkov prírodných katastrof, riešení pachu, hmyzu, v čistení a v neposlednom rade ako humánne výživové doplnky. 

Všetky použité mikroorganizmy sa bežne nachádzajú v prostredí okolo nás, ale sú dnes značne eliminované chemizáciou. Tieto mikroorganizmy sú absolútne nezávadné a neobsahujú žiadnu genetickú modifikáciu.

Aký je rozdiel medzi EM a SCD probiotikami?

SCD Probiotics™ je americká spoločnosť založená pánom Matthew Woodom, ktorý bol žiakom objaviteľa EM, Dr. Terua Higu. Môžeme teda povedať, že SCD probiotická technológia vznikla prirodzeným vývojom myšlienky EM (efektívnych mikroorganizmov) a hlavne jej aplikovaným využitím a rozšírením.

Spoločnosť SCD Slovensko, s.r.o. je exkluzívnym dovozcom prípravkov SCD Probiotics™ na Slovensku.  

Aké kultúry obsahujú prípravky SCD Probiotics™?

Všetky prípravky značky SCD obsahujú živú probiotickú kultúru.

Nájdeme medzi nimi probiotické kultúry mliečneho kvasenia (Bacillus subtilis var natto, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus buchneri, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis), kvasinky (Saccharomyces cerevisiae) a fotosyntetizujúce baktérie (nazývané aj fialové nesírne baktérie PNSB - Rhodopseudomonas palustris a Rhodopseudomonas sphaeroides), ktoré sú zdopovedné hlavne za istú "samočistiacu" schopnosť živých ekosystémov.

Táto zmes baktérií bola starostlivo vyberaná a je neustále upravovaná s ohľadom na použitie konkrétneho prípravku. Na rozdiel od iných prípravkov na trhu, spoločnosť SCD Slovensko neponúka prípravky s obsahom monokultúr určitých mikroorganizmov, ale vždy komplex, ktorý sa správa synergicky a už vo fľaši vytvára určitý živý ekosystém.

Takisto nie sú naše prípravky obohacované o chemické aditíva ani žiadne umelé syntetické enzýmy. Všetky organické substancie obsiahnuté v našich prípravkoch vznikli prirodzenou fermentáciou a metabolizmom kultúr.

Je táto technológia bezpečná?

SCD probiotická technológia je nielen bezpečná, to by bolo veľmi slabé kritérium. Naša technológia je doslova zdraviu a žitiu prospešná. Je filozofiou a základným cieľom tak našej firmy ako aj našich dodávateľov, že výrobky s logom SCD musia človeka a prostredie ozdraviť, nielen nepoškodiť!

Všetky prípravky spĺňajú najprísnejšie bezpečnostné a hygienické normy v krajinách, v ktorých boli vyrobené - USA, Maďarsko a Poľsko. Všetky prípravky sú registrované a povolené v EÚ.

Naše produkty neobsahujú žiadne chemikálie, konzervanty, "éčka", geneticky modifikované kultúry ani umelé enzýmy.

Najjednoduchjšie by sa dal výrobný proces vysvetliť na príklade výroby kefíru, kyslej kapusty či "kvašákov". Ide o prirodzený fermentačný proces - kyslomliečne kvasenie. Zdroj cukru fermentuje - čiže kvasí za pôsobenia probiotických kultúr SCD. Veľmi rýchlo klesá pH produkciou kyseliny mliečnej. Tá zároveň produkt konzervuje, čiže nie je potreba dodávať ďalšie konzervanty.

Naša spoločnosť zároveň nielen čestne, ale aj hrdo vymenúva všetky kultúry mikroorganizmov, ktoré používa. Naše prípravky momentálne nemajú rovnocennú konkurenciu, čo sa obsahu probiotických kultúr týka.

Aký je rozdiel medzi baktériami a enzýmami?

Zákazníci sa nás často pýtajú, aký je rozdiel medzi baktériami a enzýmami. Čo sú to teda tie baktérie a enzýmy a ktoré sú lepšie?
 
Mnoho ľudí si často mýli baktérie a enzýmy a voľne tieto termíny kombinuje, pretože ich považuje za totožný pojem. Zákazníci často ani nevedia, či používajú baktérie, enzýmy alebo dokonca chémiu.
 
Kým enzýmy sú špecifické pre rôzne aplikácie, bakteriálne prípravky sú oveľa univerzálnejšie a hlavne cenovo výhodnejšie, ako enzymatické prípravky. Vysvetlíme si, prečo.
 
Enzýmy sú:
  • Biochemické katalyzátory – to znamená, že sprostredkujú a podmieňujú celý rad biochemických reakcií.
  • Bielkoviny, čiže proteíny – mnoho z nich je priamo produkovaných baktériami.
  • Neživé – a teda sa nemôžu rozmnožovať.
  • Špecifické – čiže každý enzým umožňuje metabolizovať len úzku skupinu, alebo dokonca len jeden proces.
  • Nespotrebovávajú sa pri reakciách, ktoré katalizujú – a teda sa musia niekde vyplaviť.
Enzymatické prípravky obsahujú zväčša mix niekoľkých enzýmov, ktoré katalizujú niekoľko po sebe nasledujúcich biochemických reakcíí. Enzýmy sa riedia a rýchlo vyplavujú zo substrátu bez ohľadu na to, či už reakcia prebehla. Okrem toho sú ako bielkoviny veľmi citlivé na chemické látky, teplo a podobne.
 
Baktérie sú:
  • Živé – a teda sa rozmnožujú a rýchlo znásobujú svoj počet exponenciálnym rastom až do momentu, kedy spotrebujú všetok zdroj výživy – čiže kým nerozložia všetky organické odpadové látky. Inými slovami, rozklad organickej hmoty sa časom neustále zrýchľuje.
  • „Továrne“ na enzýmy – vyrobia presne potrebné množstvo a skladbu enzýmov, ktoré sú potrebné na splnenie úlohy – rozklad všetkej organickej hmoty v dosahu.
  • Schopné vytvárať „biofilm“ – ten im pomáha zotrvať na substráte alebo v ekosystéme, kým enzýmy sú už dávno zlikvidované alebo odplavené, a tak počkať na ďalšie obdobie a prísun „potravy“.

Príkladom použitia sú baktérie do žumpy, či baktérie do jazierka.