Technológia SCD

SCD probiotická technológia je vlastne symbiotické spoločenstvo baktérií mliečneho kvasenia, fototrofných baktérií, potravinárskych kvasiniek a ďalších efektívnych mikroorganizmov. Počas 10 rokov neustáleho výskumu a vývoja, spoločnosť SCD zdokonaľovala EM technológiu aby vytvorila ešte kvalitnejšie, trvácnejšie a stabilnejšie produkty a služby pre najrôznejšie aplikácie. Jedinečnými výhodami technológie SCD sú nasledovné vlastnosti:

Koncept Spoločenstva: Treba povedať, že drvivá väčšina dnešných mikrobiálnych technológií je založená na pestovaní a šľachtení monokultúr, alebo „čistých kultúr“ jediného kmeňa mikroorganizmov. Ak nejaký produkt obsahuje rozličné kultúry, znamená to, že tieto boli zmiešané len tesne pred sušením, balením a predajom. Technológia SCD je fundamentálne odlišná, pretože vybrané kmene sa dopestovávajú v spoločenstve. Každý kmeň sa potom vyvíja v symbióze s ostatnými. Tak sa z daného spoločenstva stane malý ekosystém. Tento ekosystém má vysokú schopnosť prežiť vďaka synergickému efektu. Tento proces sa vlastne len inšpiroval prírodou, kde nikdy nenájdeme mikroorganizmy v čistej monokultúrnej forme. V prírode vždy žijú v interakcií s okolitými mikroorganizmami.

Trvanlivosť a stabilita: Produkty technológie SCD sú neustále testované. Minimálna trvanlivosť produktov s garantovanou mikrobiologickou aktivitou je 24 mesiacov. Niektoré produkty majú garantovanú aktivitu až do 36 mesiacov. Takáto stabilita dáva priestor širším možnostiam transportu, distribúcie a skladovania.

Prežitie v extrémnych podmienkach: Produkty SCD si udržia garantovaný počet živých mikroorganizmov pri teplote od 5 do 50 °C a pri pH od 2 do 14. Tieto fakty pozitívne ovplyvňujú nielen možnosti skladovania, ale aj použitia v chemicky náročnom prostredí, v porovnaní s konkurenčnými produktmi.

Prírodná organická technológia: Každý kmeň mikroorganizmov, vyskytujúci sa v produktoch SCD, je v prírode sa vyskytujúci, nie je patogénny, ani geneticky modifikovaný. Produkty SCD získali v USA certifikát použitia v organickej produkcií (OMRI).


Aké baktérie sa nachádzajú v produktoch SCD? Prečítajte si tu.